Peste 6.000 de viitori absolvenţi de gimnaziu vor fi testaţi pe 23 şi 25 aprilie, pentru a se vedea cât de bine pregătiţi sunt
La prima examinare, din decembrie anul trecut, rezultatele, în special la Matematică, au fost catastrofale
Elevii de clasa a VIII-a participă, în această săptămână, la cea de-a doua simulare a Evaluării Naţionale, testare care este menită să îi ajute să îşi pună la punct cunoştinţele înaintea examenului de absolvire din vară. Aproximativ 6.200 de şcolari vor intra în focul examenelor şi asta întrucât simularea se desfăşoară ca şi cum ar susţine o testare reală.
Potrivit procedurilor stabilite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, pe 23 aprilie are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 25 aprilie se desfăşoară proba scrisă la Matematică. Examinarea începe la ora 12.00 şi durează două ore. Lucrările se semnează de către preşedintele comisiei din centrul de examen şi nu se admit contestaţii.
Simularea Evaluării Naţionale va fi coordonată de o Comisie Judeţeană condusă de către inspectorul general şcolar Răducu Popescu şi de alţi trei inspectori şcolari, iar centrele de examen vor avea, la rândul lor, constituită câte o comisie. Lucrările scrise vor fi evaluate la nivelul unităţii de învăţământ (centru de examen) de către profesorii unităţii şcolare, pe cât posibil acolo unde aceştia nu predau. În cazul în care nu este posibil acest lucru, evaluarea va fi realizată şi de către profesorii care predau la clasele respective.
Potrivit inspectorului şcolar prof. Cristina Maria Ivan, rezultatele evaluării vor fi comunicate elevilor, prin afişarea acestora la fiecare centru de examen, pe 9 mai, până în ora 12.00. Până pe 15 mai, acestea vor fi discutate la nivel de clasă, şcoală, dar şi cu părinţii elevilor implicaţi în simulare. În perioada 16-22 mai se vor face planuri de remediere şi ameliora