Premierul Ponta a povestit recent, într-o intervenţie pe care a avut-o la Congresul avocaţilor, că a fost dat afară din sala de judecată atunci când pleda la bară.gândul a căutat în arhivă acest episod, pe care vi-l prezentăm în continuare. Un raport al CSM din 2006 arată că relaţia dintre Victor Ponta şi sistemul Judiciar nu a fost una lipsită de animozităţi. Inspecţia Judiciară a CSM a constatat în 2006 că pe atunci avocatul Victor Ponta a "obstrucţionat" actul de Justiţie în favoarea clientului său, omul de afaceri Ovidiu Tender, arestat la acel moment în dosarul RAFO. O stenogramă a şedinţei de judecată arată cum a încercat să pledeze în sala de judecată, deşi era în incompatibilitate, dar şi cum judecătorul i-a cerut să părăsească sala de judecată.
În 2006, Ovidiu Tender a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar care privea devalizarea companiei RAFO Oneşti. La procesul în care Curtea de Apel a decis prelungirea arestării preventive, Tender a fost apărat de actualul premier Victor Ponta. Dosarul, trimis în judecată în 2006 de DIICOT, se judecă şi acum la Tribunalul Bucureşti fără să se fi emis o sentinţă.
Astfel, pe 30 iulie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul la prelungirea măsurii arestării preventive a lui Ovidiu Tender. Şedinţa de judecată a făcut obiectul unei investigaţii realizate de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Raportul Inspecţiei Judiciare, însuşit de CSM în plen, dezvăluie faptul că Victor Ponta a făcut tot posibilul să "obstrucţioneze" actul de justiţie, nu a respectat solemnitatea şedinţei şi a încercat să pledeze pentru Tender, deşi se afla în incompatibilitate fiind şi parlamentar.
Stenograma şedinţei de judecată arată că Victor Ponta, deşi a fost declarat incompatibil să îl apere pe Tender, a intrat în sala de judecată. Din derularea procesului rezultă c