Principele Alexandru Karagheorghevici, fostul rege al Serbiei, a trăit într-o comună din judeţul Arad care o perioadă i-a purtat numele. Este vorba despre Bocsig, aflată la aproximativ 60 de kilometric de municipiul Arad.
Moşierul Laszlo a vândut în anul 1864 moşia din Bocsig principesei Persida Karagheorghevici soţia princepelui Alexandru Karagheorghevici fostul rege al Serbiei, detronat în decembrie 1855. Stabiliţi în Bocsig în conacul cumpărat de la Laszlo au vrut să-şi construiască un castel în zona actualei staţii C.F.R. lângă fostul sălaş cumpărat după 1924 de Butar Miron-Belea.
Moartea soţiei şi înmormântarea ei în cimitirul dinspre Ineu îl determină să construiască castelul din comună - clădirea care în prezent într-o parte a clădirii funcţionează o unitate şcolară.
Alexandru Karagheorghevici a avut trei copii: Arsa, Gheorghe şi Petru. Cel mai mare, principele Arsa cu un comportament vicios, antrenat în jocul de cărţi a pierdut întreg domeniu în favoarea marchizului francez Lessevolle. Familia Karagheoeghevici a fost nevoită să părăsească comuna.
Marchizul Lessevolle având un comportament dur faţa de localnici, a fost tratat cu ură de către supuşi, lotrii dând foc cocinilor cu sute de porci care au ars de vii, interzicându-le slujitorilor să intervină pentru a-i salva. Apoi i-au împuşcat unicul fiu în drum spre Ineu lânga balta Sodomn. Forţat de aceste evenimente marchizul vinde în anul 1881 întreaga moşie baronului Eles Armin.
Revenind la principele Arsa Karagheorghevici, cel care avea să piardă domeniul la un joc de cărţi, acesta putea să fie omorât din cauza viciului.
Legenda spune că unul dintre fraţii săi, sătul să-l vadă cum risipeşte averea familiei la jocul de cărţi a trimis doi mercenari sârbi pentru a-l omorî tocmai în castelul de la Bocsig. Cei doi asasini plătiţi la doar câţiva kilometri de Boscig (Ineu) au popo