Românilor nu prea le mai pasă de sporturile de echipă. Altfel cum s-ar explica faptul că majoritatea grupărilor care au cucerit, de-a lungul timpului, trofee continentale se află acum într-o situaţie critică? Lista echipelor care nu prea mai contează nici măcar în lupta pentru podiumul campionatelor naţionale le cuprinde pe fostele campioane ale Europei la handbal (Steaua şi Dinamo la masculin, Rapid şi Ştiinţa Bucureşti la feminin), la rugby (Dinamo şi Griviţa) şi la volei (Rapid şi Dinamo). Românilor nu prea le mai pasă de sporturile de echipă. Altfel cum s-ar explica faptul că majoritatea grupărilor care au cucerit, de-a lungul timpului, trofee continentale se află acum într-o situaţie critică? Lista echipelor care nu prea mai contează nici măcar în lupta pentru podiumul campionatelor naţionale le cuprinde pe fostele campioane ale Europei la handbal (Steaua şi Dinamo la masculin, Rapid şi Ştiinţa Bucureşti la feminin), la rugby (Dinamo şi Griviţa) şi la volei (Rapid şi Dinamo).
Echipa feminină de handbal Oltchim se află în impas. Lipsită de sprijinul financiar al combinatului cu acelaşi nume din Rm. Vâlcea, care se află de altfel şi el în insolvenţă, cea mai valoroasă reprezentantă a sportului cu mingea mică de la noi, în ultimul deceniu, riscă să dispară sau, într-un caz mai fericit, să fie înghiţită de pluton.
Nu este o surpriză! Românilor nu prea le mai pasă de sporturile de echipă. În ultimii 20 de ani, rând pe rând, foste campioane ale Europei nu numai că nu prind cupele europene, ci au ajuns şi prin ligile secunde. Este cazul formaţiei masculine de handbal a Stelei. Dublă câştigătoare a CCE, în 1968 şi 1977, finalistă în 1971 şi 1989, gruparea roş-albastră a avut o revenire în 2006, când a triumfat în Challenge Cup. Apoi, echipa care a cucerit de 28 de ori titlul naţional (record) şi de 9 ori Cupa României a ajuns în liga a doua. Acum, Steaua ocupă