Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizică a Pământului dezvăluie în exclusivitate cum se explică lanțul de seisme care au zguduit întreg Globul în ultimele zile. Sursa: Reuters
Cutremurele din Vrancea și Buzău resimțite azi dimineață cu magnitudinea de 2,8 și respectiv 4,2 grade pe scara Richter, crede specialistul, sunt doar primele dintr-un val care urmează în următoarele una-două luni.
Polul" seismelor din România a provocat un seism de 4,2 grade pe scara Richter. De asemenea, un alt cutremur, de mică intensitate, a fost resimţit în judeţul Buzău.
ISTORIE. Care au fost cele mai mari cutremure în România
Cutremurele au avut loc la un interval de o oră unul faţă de celălalt. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) primul cutremur, de 2.8 grade, a avut loc în Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea la ora şapte dimineaţa, la o adâncime de 87 de kilometri. Cel de al doilea, de 4.2 grade, a avut loc în Zona seismica Vrancea, judetul Buzău la ora opt, la o adâncime de 119 kilometri.
Activitatea seismică a Planetei este în creştere în ultima vreme, înregistrându-se cutremure devastatoare în mai multe părţi ale lumii, printre care Iran şi China.
Citiți astăzi în ediția de print a Evenimentului Zilei previziunile expertului Mircea Radulian, pentru care cea mai “fierbinte” zonă seismică a României nu mai are niciun secret.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a fost înregistrat azi, la ora 17.05 (ora Beijingului) în regiunea Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit agenţiei Xinhua, citând Centrul chinez pentru cutremure. Cel puţin 203 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 11.227 au fost rănite, dintre care 1.000 grav, în cutremurul care a zguduit provincia centrală chineză Sichuan, a anunţat Comandamentul local pentru situaţii de urgenţă.
Seismul, cu magnitudinea 7, s-a produs, ieri, la ora locală opt şi