Ioana Simion (45 de ani) este şefa secţiei de anestezie de la Spitalul Colentina. La finalul orelor încărcate de program, ea pleacă din sala de operaţii către sala de karate, fiind legitimată la clubul Dinamo.
„În urmă cu 12 ani, mi-am dus copiii la karate. Dacă ei s-au reorientat spre polo între timp, m-am apucat eu de karate. Mie îmi plăcea de mult acest sport, dar am început efectiv să-l practic abia la 32 de ani, pentru că pe vremea comunismului nu puteai să faci karate", povesteşte Ioana Simion, care participă acum la concursurile de veterani.
Multiplă medaliată la întrecerile naţionale, europene şi mondiale, Ioana Simion nu are de gând să renunţe la karate. „Atât timp cât mă vor ţine picioarele, voi face acest sport. Gândiţi-vă că în fiecare zi văd oameni bolnavi, care au nevoie de ajutor. Pe mine, karate-ul mă ajută să-mi regăsesc echilibrul interior şi e un sport care te educă din toate punctele de vedere", crede doamna doctor, care nu e singura karatistă de la Spitalul Colentina.
„Colega mea de la spital şi de la club, Alexandra Mirea, este acum la Istanbul, la un concurs internaţional. Pentru sportivii de performanţă este un moment propice, deoarece Federaţia a început să îi susţină financiar şi să creeze condiţiile necesare", spune Ioana Simion, referindu-se la schimbarea conducerii federaţiei, prin alegerea lui Lucian Băroiu ca preşedinte.
Cele două karatiste la serviciu, într-unul din saloanele Spitalului Colentina
Alexandra Mirea lucrează ca secretară a clinicii de chirurgie, fiind o altă karateka recunoscută internaţional. Ea va împlini chiar mâine 31 de ani şi îşi sărbătoreşte ziua pe tatamiul din Istanbul, unde participă la Cupa Mondială Bosfor, eveniment ce precede Campionatul Mondial de Karate Interstiluri de la Budapesta. Pentru concursul ce se desfăşoară în Turcia din 1990, Federaţia Română de Kara