Ochelarii Google Glass au început să ajungă la primii cumpărători. Robert Scoble este unul dintre ei, iar un lucru la care a folosit ochelarii Google a fost să realizeze un interviu video.
Robert Scoble este blogger şi un om pasionat de tot ce este nou în tehnologie, iar el a primit ochelarii Google printre primii. El activează drept om de legătură între startup-uri şi compania Rackspace. Scoble a făcut câteva fotografii cu Google Glass, una dintre ele poate fi văzută mai jos, şi a folosit ochelarii la filmat. Însă nu orice, ci a realizat un interviu cu Nadav Gur, director şi fondator Desti, o companie care a creat o aplicaţie de iPad destinată călătoriilor.
„Porunca“ Google: nu-ţi vinde Google Glass, altfel rămâi cu o „cărămidă“ pe nas
Robert Scoble a publicat videoclipul realizat cu Google Glass pe pagina sa de Google+ şi notează câteva dintre minusurile acestui gadget. Google Glass poate fi folosit cu succes în ceea ce priveşte calitatea filmării, doar la rezoluţie HD, dar înregistrarea sunetului nu este prea bună. Scoble mai spune că videoclipul de 6 minute i-a consumat 20% din baterie.
„Microfonul nu înregistrează prea bine sunetele din jur, astfel că nu este chiar o soluţie optimă pentru interviuri. Cred că Google a făcut asta pentru a nu fi acuzat de încălcarea intimităţii“, mai spune acesta. Totuşi, vocea purtătorului Google Glass se aude fără probleme.
Cum funcţionează Google Glass: cu un proiector şi o prismă, Google a creat cel mai aşteptat gadget al ultimilor ani
Dotări tehnice
Ochelarii Google Glass se activează prin scanarea unui cod care îi conectează la contul de Google al purtătorului. Ochelarii au o cameră foto de 5 megapixeli care poate înregistra videoclipuri la o rezoluţie de 1.280x768 pixeli, încărcarea se face printr-un port microUSB şi autonomia, conform Google, este de aproximativ o zi l