Cadrul legislativ actual le permite vrâncenilor să ajute la îmbunătăţirea sistemului sanitar. Asociaţia „Salvaţi o viaţă” îşi propune să cumpere, cu veniturile direcţionate de vrânceni, aparatură medicală performantă pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea.
Conform cadrului legislativ actual, cei care doresc să sprijine Asociaţia „Salvaţi o viaţă” o pot face, în funcţie de categoria din care fac parte. Societăţile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariaţii prin redirecţionarea a 2% din impozitul anual.
Membrii Asociaţiei îi îndeamnă pe vrânceni să aleagă oricare dintre aceste opţiuni pentru a veni în sprijinul Asociaţiei. „Nu există o definiţie unică a sănătăţii, ci o pluralitate de definiţii, pluralitate care depinde de cunoştinţele acumulate, de dinamica şi specificul valorilor culturale şi pentru că sănătatea are un caracter evolutiv. Cert este că cea mai cruntă ipostază, cu privire la sănătate, este atunci când apar situaţii şoc, accidente rutiere, stop cardiac, accidente de muncă, în care realizăm cât de vital e pentru noi sau prietenii noştri să auzim sirena care anunţă că «îngerii» vin. De câte ori aud acest sunet mă gândesc că, undeva, va fi salvată din nou o viaţă şi mă bucur că aceşti oameni, medici, asistenţi medicali, ambulanţieri există şi formează echipe atât de bine coordonate, care ne ajută necondiţionat”, spune Emilia Ştefănescu, preşedintele Asociaţiei.
Codul de identificare fiscală al Asociaţiei „Salvaţi o viaţă” este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.
Cadrul legislativ actual le permite vrâncenilor