Meniul dat exemplu este pentru o zi.
La 30 de ani, un regim permisiv
Metabolismul este inca vioi si arderile sunt mai rapide, motiv pentru care ai toate sansele sa slabesti cu usurinta.
Mic dejun
Un bol de lapte cu cereale integrale sau iaurt degresat cu fulgi de ovaz.
Gustare- 50 g curmale presate sau 20 g de ciocolata neagra.
Pranz- 300 g supa crema de ciuperci cu 30 g de crutoane sau o tocanita de legume.
Gustare- 100 g de morcovi si un mar.
Cina- 200 g de salata orientala.
La 40 de ani calculezi ce pui in farfurie
Este indicat sa consumi cu 200 de calorii mai putin la fiecare masa. Si asta pentru ca metabolismul este mai lenes, iar arderile nu mai sunt atat de intense.
Mic dejun
Un iaurt natural fara grasimi si un croissant sau un bol de lapte cu cereale integrale.
Gustare- Doua fructe.
Pranz- O portie de ciorba de legume sau peste la gratar cu legume.
Gustare- Una, doua feliute de branza cu o felie de paine integrala.
Cina- O salata cu rosii, castraveti, varza, conopida, broccoli si suc de lamaie.
La 50 de ani ai grija cum combini alimentele
Metabolismul este din ce in ce mai lent, de aceea organismul stocheaza grasimile, in special in zona abdomenului. Include in alimentatie cat mai multe fibre, deoarece acestea mentin senzatia de satietate pentru cateva ore bune si regleaza tranzitul intestinal.
Mic dejun- Unu, doua oua fierte. 1 pahar de lapte si o felie de branza degresata cu o felie de paine integrala.
Gustare- Un pumn de nuci si migdale.
Pranz- Ciuperci gratinate/ carne slaba de pui (100 g) cu salata.
Gustare- Cateva felii de avocado, un mar sau o banana.
Cina- Legume (conopida, fasole verde, mazare, morcovi) preparate la abur.
bur.
Meniul dat exemplu este pentru o zi.
La 30 de ani, un regim permisiv
Metabolismul este in