City-managerul Slatinei, Cristian Cismaru, a fost împuternicit de consilierii locali să semneze contractul de finanţare pentru realizarea centralei fotovoltaice din Slatina, care va fi construită pe amplasamentul serelor de pe strada Tudor Vladimirescu. Proiectul se ridică la o valoare de circa 46 de milioane de lei, cele aproximativ 5.000 de panouri solare ale centralei urmând să producă energie electrică pentru iluminatul public.
Prin proiectul finanţat din fonduri europene, în locul serelor de pe strada Tudor Vladimirescu vor fi montate aproximativ 5.000 de panouri fotovoltaice care vor transforma energia solară în energie electrică. Energia rezultată va fi folosită pentru iluminatul public, care încarcă foarte mult factura de utilităţi pe care municipalitatea trebuie să o deconteze. Proiectul este realizat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa 4 Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice, Domeniul Major de Intervenţie 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.
Aleşii locali l-au împuternicit pe administratorul public Cristian Cismaru să semneze contractul de finanţare pentru realizarea acestei centrale fotovoltaice, acesta urmând să meargă la Ministerul Economiei, în cursul acestei săptămâni.
„Noi sperăm să derulăm cât mai repede procedura de achiziţie. Acest proiect este unul foarte important pentru municipiul nostru. Presupune construirea unei centrale fotovoltaice, constituită din aproximativ 5.000 de panouri fotovoltaice despre care noi spunem că vor genera energia necesară iluminatului public al municipiului Slatina, precum şi, sperăm, alimentarea anumitor instituţii din oraşul nostru. Investiţia se ridică la suma de 46 de milioane de lei, din care 36 de milioane de lei reprezintă ch