Persidia Negruţi, profesoară de matematică la un liceu din Târgu Mureş, a descoperit picturile pe coji de ouă în urmă cu 13 ani şi s-a ambiţionat să înveţe şi ea să realizeze astfel de lucrări inedite. Persidia Negruţi, profesoară de matematică la un liceu din Târgu Mureş, a descoperit picturile pe coji de ouă în urmă cu 13 ani şi s-a ambiţionat să înveţe şi ea să realizeze astfel de lucrări inedite.
“E puţin mai complicat, mai migălos, dar rezultatul este unul deosebit, mai frumos, şi atunci merită”, explică profesoara, care ne-a mărturisit că pictează de când se ştie... A fost chiar şi la şcoala de arte, însă, în cele din urmă, paşii s-au îndreptat spre matematică. Dragostea pentru pictură nu a părăsit-o nici o clipă, aşa că de 13 ani a început să confecţioneze tablouri din coji de ouă, pe care le pregăteşte după o tehnică specială.
Conştientă de faptul că nu poate face performanţă şi la catedră, şi în artă, Persidia Negruţi şi-a luat un an de concediu fără plată de la şcoală şi a stat acasă pentru a se perfecţiona în această artă inedită. “Cojile, după ce ouăle au fost golite de conţinut, se spală bine şi se mărunţesc, iar apoi, în funcţie de ceea ce vreau să fac, le lipesc unele lângă altele, după care pictez modelul”, ne-a dezvăluit Persidia secretul. Artista realizează tablouri, medalioane, bijuterii, dar foloseşte coji de ouă şi pentru a decora diferite obiecte precum vaze sau cutii pentru bijuterii.