In poarta Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, traficantii cumpara seturi de bilete eliberate gratuit pentru persoanele cu handicap. Le revand apoi operatorilor de transport care le deconteaza de la stat. In acest fel se scurg lunar mii de euro din banii publici. Politia nu pare deranjata de acest fenomen. Un reporter 7est a tratat, incognito, vanzarea unui set de bilete. Traficantii au explicat cum transforma biletele in bani si care e castigul fiecarei verigi din acest lant.
6 sau 12 calatorii Orice persoana care paraseste sediul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este, obligatoriu, acostata de un grup de 8 sau 9 rromi care cumpara biletele gratuite emise de institutie pentru persoanele cu handicap. In plina strada, sub nasul angajatilor de la DASPC sau, cateodata, chiar ai Politiei, se petrec tranzactii care ascund, de fapt, un mare tun dat bugetului. Orice persoana cu handicap beneficiaza de sase sau 12 calatorii, in functie de gradul de handicap. La alegere, respectiva persoana poate efectua calatoriile interjudetene cu trenul sau autobuzul.
Traseul banilor Seturile de bilete, inseriate, sunt eliberate la sediul institutiei din Tatarasi, vizavi de Spitalul de Neurochirurgie. Rromii care cumpara biletele, exclusiv de autobuz, ofera, ca medie, 10 lei pentru fiecare bilet, adica 60 sau maxim 120 de lei pe set. Ulterior, rromii vand biletele catre operatorii de transport. Fiecare calatorie o vand cu cate 50 de lei, adica dau un set de sase cu 300 de lei si un set de 12 cu 600 de lei. Asadar, profitul traficantului variaza intre 240 si 480 lei. La randul lor, operatorii de transport castiga sume impresionante, dupa ce au luat seturile de bilete de la traficanti. De exemplu, ei deconteaza la DASPC o calatorie Iasi – Bucuresti la 100 de lei. Asta inseamna ca la fiecare calatorie profitul lor e de 50 de lei. La un set de