Romfilatelia a introdus în circulaţie, începând cu data de 17 aprilie, emisiunea intitulată „Arhitectură - Palatul Băncii Naţionale a României”, o serie de patru mărci poştale care reproduce imagini ale exteriorului şi interiorului palatului din strada Lipscani.
Palatul BNR a fost construit pe locul celui mai mare han din istoria Bucureştiului, hanul Şerban Vodă
Banca Naţională a României (BNR), instituţie de credit care a deţinut încă de la crearea sa privilegiul exclusiv al emisiunii de bancnote, a luat fiinţă la data de 17/29 aprilie 1880.
Importanţa economică şi socială a activităţii desfăşurate de această instituţie reclama existenţa unui local propriu, care să-i definească şi să-i exprime identitatea într-o manieră puternică şi de neconfundat.
Astfel, în perioada 1884-1889, în inima zonei comerciale a Bucureştiului (delimitată de străzile Lipscani, Smârdan, Karageorgevici şi Doamnei), pe locul celui mai mare han din istoria oraşului, hanul Şerban Vodă, a fost construit Palatul BNR.
Proiectul de arhitectură a fost încredinţat arhitecţilor francezi Marie-Joseph Cassien Bernard şi Albert Galleron, iar lucrările de construcţie şi amenajările interioare au fost conduse de arhitecţii Nicolae Cerchez şi Constantin Băicoianu şi supravegheate, în numele Consiliului de Administraţie al băncii, de către Eugeniu Carada, director al instituţiei, personalitate remarcabilă a vremii, unul dintre întemeietorii României moderne.
Cele patru mărci poştale ale emisiunii au fost emise într-un tiraj total de 101.600 de exemplare
Cele patru mărci poştale ale emisiunii (cu valori cuprinse între 3,10 şi 4,70 lei), machetate de Mihai Vămăşescu şi tipărite în sistem offset în cinci culori pe hârtie cromo-gumată, au fost emise într-un tiraj total de 101.600 de exemplare, din care 22.400 mărci poştale în coli de 32 de timbre, 55.