Ministrul Sănătăţii a cheltuit, în primul său mandat, o sumă uriașă de bani pe hârtii pentru un proiect care nu s-a realizat niciodată.
Peste 40 de milioane de lei, adică peste 11 milioane de euro la cursul euro din 2008, au fost cheltuite pentru studii de fezabilitate pentru 25 de spitale care n-au fost construite niciodată.
Potrivit documentelor, 19 spitale judeţene de urgenţă ar fi urmat să fie construite în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa - Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Serverin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu şi Suceava, potrivit "Adevărul".
Trei ani mai târziu, în 2011, ministrul Sănătăţii de atunci, Cseke Attila, a încercat să scape de toate aceste hârtii inutile și a anunţat că donează toată documentaţia autorităţilor locale care vor să-şi construiască un spital judeţean de urgenţă. EFECTUL REFORMEI SĂNĂTĂȚII: "Radem personalul de control şi punem clientela"
Un alt proiect din primul mandat al lui Nicolăescu viza reabilitarea a 15 spitale judeţene de urgenţă, pentru care s-au realizat studii de fezabilitate în valoare de 2,7 milioane de euro. Șase spitale de pe listă nu au fost reabilitate niciodată, astfel încât hârtiile în valoare de miloane de lei au fost inutile.
Toate acestea în condițiile în care sistemul de sănătate din România suferă din cauza subfinanțării. Anul acesta, România a alocat cea mai mică sumă din UE pentru sănătate: mai puţin de 4% din buget. MEGA-REFORMA Sănătăţii, o mică restructurare. Birouri „de relații publice” județene și salarii compensatorii
EVZ a desființat, prin campania sa "Medicul de gardă", măsurile pe care Nicolăescu vrea să le implementeze, în lunile următoare, prin ordonanțe de urgență pentru „a reforma” domeniul. Citiți mai mult: Sursa „Medicul de Gardă”. Reforma din Sănătate va fi limuzină sau dri