Un interviu cu David Jesse, directorul filialei din Moldova a Consiliilor Americane pentru Învăţământ Internaţional (Timpul).
Aşa-zisa presă „oficială” din regiunea separatistă de Est a Republicii Moldova dedică spaţii largi deschiderii punctului consular temporar al Federaţiei Ruse la Tiraspol. Pridnestrovie, prezintă evenimentul ca pe ceva care va uşura în special obţinerea de către cetăţenii regiunii a paşapoartelor ruseşti.
Acelaşi ziar constată o micşorare de patru ori a numărului persoanelor decorate cu distincţii de stat în 2012 faţă de anul 2011. Cele mai darnic împărţite medalii pe malul stâng al Nistrului par să fie cele „Pentru abnegaţie în muncă”.
„„Colaborarea” cu rmn ne va costa scump la CEDO”, scrie Adevărul, referindu-se la o serie de dosare ce vizează arestări ilegale în autoproclamata republică din stânga Nistrului, arestări efectuate inclusiv cu ajutorul poliţiştilor moldoveni. Ziarul prezintă lista celor 12 dosare aflate pe rol la curtea europeană, unde în calitate de pârâţi figurează Republica Moldova şi Rusia.
Tot acolo citim părerile unor analişti politici despre votul mixt. Astfel, secretarul CEC, Andrei Volentir, consideră că în eventualitatea unor alegeri anticipate, Comisia nu este pregătită să organizeze un scrutin parlamentar, iar Ion Manole de la Promo-Lex se arată nedumerit pentru că: „Sunt proiecte care stau cu anii, iar altele, care reprezintă anumite interese, sunt adoptate în galop.” Bogdan Târdea este tranşant: „Aceste proiecte sunt o mostră clasică a unui târg al oligarhilor.” La rândul său, Iurie Ciocan, preşedintele CEC s-a abţinut să comenteze noile modificări electorale pe motiv că proiectul nu este disponibil pe site-ul parlamentului, iar avizul Comisiei nu a fost solicitat la acest subiect.
Timpul publică un interviu cu David Jesse, directorul filialei din Moldova a