Craiova tinde să ajungă un fel de de Silicon Valley pentru România, adică locul în care se concentrează multe firme specializate din domeniul IT, care au fiecare sute de programatori angajaţi. De la distrugerea industriei clasice, Craiova schimbă foaia şi devine foarte cunoscută în alt domeniu din sfera serviciilor: business intelligence.
În locul fabricilor închise şi al producătorilor industriali care concediază sute de oameni şi în 2013, pe „scena“ economică a Craiovei câştigă teren o altfel de activitate care, treptat, s-a dezvoltat şi se află într-o continuă expansiune: producţia de software. Spunem „producţie de software“ doar cu titlu generic, pentru că în acest oraş se realizează unele dintre cele mai folosite aplicaţii din lume, utilizate de milioane de oameni de peste hotare.
Povestea de succes a companiilor de software este mai puţin cunoscută opiniei publice, de aceea GdS vă propune să vedeţi exemplul pozitiv din economia locală. Elitele rămân să muncească aici, salariile lor sunt cheltuite tot aici, străinii află şi lucruri bune despre Craiova şi despre craioveni şi, de ce nu, se creează un mediu modern de lucru în companii, o concurenţă loială între angajatorii din acest business, cu implicaţii pozitive pentru toată lumea.
Aplicaţii uimitoare create de craioveni
Pentru început vă propun să vedeţi ce fel de softuri „Made in Craiova“ ies din minţile sclipitoare ale sutelor de tineri care activează în IT în zeci de companii numai pe teritoriul urbei. Cele mai complexe şi mai importante softuri create de tinerii craioveni sunt folosite peste tot în lume, în metrouri, în trenuri, în avioane, în telecomunicaţii, în medicină şi, mai nou, în industria sateliţilor, plus foarte, foarte multe aplicaţii din domeniul business intelligence care s-au dezvoltat în acest colţ de lume.
Cel mai important proiect realizat la Craiova de NetRom,