Coabitarea Basescu-Ponta a devenit un parteneriat cu acte in regula nu numai intre palate, ci si intre Traian Basescu si PSD.
Ultimul care l-a reevaluat pe presedinte a fost insusi Viorel Hrebenciuc, care a descoperit ca presedintele, nu-i asa, face cu suflet tot ce face bine pentru Romania in afara tarii.
Adrian Nastase chiar la astfel de reevaluari nu poate trece, dar, vanatoreste, anunta cu nu mai are motiv sa atace o vulpe moarta de pe care fug pana si puricii.
Speculatia cum ca Victor Ponta are fi de fapt succesorul pe care Traian Basescu il are in vedere in perspectiva lui 2014 pentru Cotroceni este tot mai bine conturata, cu fiecare schimb de amabilitati intre cei doi fosti adversari.
In toata aceasta armonie pogorata brusc peste Romania, exista si un mare perdant - PNL, in frunte cu presedintele lui, Crin Antonescu.
Pozitia liberalilor este pe zi ce trece mai proasta. Painea si cutitul guvernarii sunt in mainile PSD care nu numai ca are premierul, dar pe langa ministerele pe care si le-au adjudecat au amputat, prin ministrii delegati, cam tot ce era mai interesant din ministerele liberalilor. Ce e Economia fara energie, ce sunt Transporturile fara CNADNR?
Altfel spus, liberalii au ramas cu belele, PSD cu banii. PNL a pierdut si Justitia, adica ministerul la care ravneau cel mai tare pentru a impune procurorii sefi, fara a primi nimic in schimb.
Victor Ponta ia tot mai multe decizii peste capetele liberalilor, conturandu-si profilul de lider, acumuland putere si punand PNL tot mai mult in pozitia unui accesoriu dispensabil al guvernarii. Ba chiar a ajuns sa-i ameninte pe liberalii mai vocali in mod direct, fara escala la Crin Antonescu.
Intre timp, Victor Ponta are relatii privilegiate cu UDMR, care a refuzat sa semneze motiunea de cenzura la asumarea rapunderii Guver