Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, ai nevoie de o dietă echilibrată, săracă în calorii şi grăsimi, însă bogată în vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali. Pentru asta, rădăcinoasele sunt „candidatele“ perfecte! Află care sunt beneficiile lor şi cum le introduci în alimentaţie.
De ce rădăcinoase? Pentru că ne dau energie, ne întăresc sistemul natural de apărare a organismului, ne feresc de carenţe de vitamine şi minerale, dar şi de anemie, şi, în plus, potolesc foamea.
Sfecla roşie este un puternic detoxifiant
Sucul de sfeclă roşie este recomandat în curele de detoxificare, mai ales pentru persoanele care au o dietă bogată în grăsimi de origine animală. Lichidul stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din ficat, iar cura poate dura şi trei săptămâni. Este recomandat să bei unul-două pahare cu suc pe zi, între mese. Pe parcursul dietei, nu ai voie să foloseşti sare pentru condimentarea alimentelor şi trebuie să bei cel putin doi litri de apă, în fiecare zi.
În plus, prin conţinutul de vitamina K, sucul de sfeclă roşie favorizează coagularea sângelui şi ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos, prevenind osteoporoza.
Vezi ce alte rădăcinoaste te ajută să slăbeşti, pe clickpentrufemei.ro.