Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“, spun că, în ultima perioadă, numărul pacienţilor muşcaţi de căpuşe a început să crească.
Specialiştii susţin şi că, probabil, ieşenii sunt speriaţi şi de mediatizarea excesivă a bolii provocate de muşcătura de căpuşă şi vin la spital chiar dacă nu prezintă semne grave. Dar altfel, medicii spun că este bine ca persoanele muşcate să vină totuşi la spital, pentru profilaxie împotriva bolii Lyme, afecţiune provocată de un virus pe care 70% dintre căpuşe îl poartă.
„Au început să vină în fiecare zi două sau trei cazuri de muşcături de căpuşă, dar sunt şi înţepături ale altor insecte. Trebuie să spunem că este bine ca persoanele muşcate să vină la noi, dar dacă sunt siguri că au fost muşcate de căpuşă. Au venit persoane cu înţepături de albină, sau chiar muşcătură de păianjen, crezând că au căpuşe. Antibioprofilaxia se face la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde îi dirijăm pe toţi cei care vin, bineînţeles, după ce le extragem chirurgical insecta“, a spus dr. Gabriel Perianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.
Medicii cer populaţiei să acorde o atenţie deosebită atunci când petrece mult timp în aer liber şi să poarte îmbrăcăminte adecvată, astfel încât să nu intre în contact direct cu spaţiile verzi. Muşcătura de căpuşă nu este întotdeauna dureroasă, iar unii pacienţi prezintă o pată roşie în zona afectată.
Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“, spun că, în ultima perioadă, numărul pacienţilor muşcaţi de căpuşe a început să crească.
Specialiştii susţin şi că, probabil, ieşenii sunt speriaţi şi de mediatizarea excesivă a bolii provocate de muşcătura de căpuşă şi vin la spital chiar dacă nu prezintă semne grave. Dar altfel, medicii spun că este bine ca persoanele muşcate să vină tot