Reprezentanţii Primăriei Corabia susţin că realizarea Bursei de cereale la malul Dunării a dus la creşterea solicitărilor pentru construirea de silozuri, în zona Portului. Investiţia din cel mai sudic oraş al judeţului provine din fonduri europene şi este unică în România.
România va avea în toamna acestui an o Bursă a cerealelor, la Corabia, proiect lansat de Consiliul Judeţean Olt, ce se află pe ultima sută de metri. Construirea acestui obiectiv în oraşul de la Dunăre a dus la o creştere a solicitărilor de eliberare de autorizaţii pentru realizarea de silozuri, în zona Portului Corabia. În cadrul Bursei va funcţiona un laborator pentru calitatea cerealelor cu active specifice dezvoltării activităţii de tranzacţionare la bursă şi se va înfiinţa şi dota un laborator pentru certificarea calităţii cerealelor. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces, jardiniere şi rampă.
„După cum ştim, anul 2012 a reprezentat începutul relansării economice a oraşului Corabia, Bursa de cereale urmând să vină în sprijinul producătorilor agricoli şi va avea scop fixarea preţurilor la produsele agricole şi încheierea de tranzacţii cu cereale. Comerţul cu cereale va lua amploare în zona de sud a ţării şi producătorii agricoli vor beneficia de o piaţă deschisă, vor putea să negocieze orice preţ, Bursa fiind un instrument transparent în încheierea contractelor cu cereale. Construcţia a început în iulie 2012, a fost finalizată, iar Bursa urmează să fie dotată cu ceea ce este necesar. Drumul de acces a fost finalizat”, a declarat Dan Oltean, consilierul primarului din Corabia.
Valoarea totală a proiectului se cifrează la 8.048.031,46 lei, din care finanţarea nerambursabilă-2.739.502,77 lei, contribuţia Guvernului-419.153,72 lei şi Consiliul Judeţean-4.889.374,97 lei.
Singura Bursă de cereale din ţară
În ultimii ani, au existat mai multe în