La Gherăești a fost organizată prima ediție a campionatului județean de oină, feminin. În aceeași localitate, în care majoritatea copiilor practică sportul național, s-au reluat, după mai bine de 25 de ani, întrecerile campionatului județean al băieților.
Când spui Gherăești, primul gând te duce la oină, acolo unde sportul național și-a găsit cuibul din care, an de an, ies campioni naționali. La Gherăești se scrie zi de zi în cartea de istorie a oinei, cu majuscule, în general. O nouă premieră în sportul național s-a înregistrat la sfârșitul săptămânii, când, în localitatea menționată s-a organizat prima ediție a campionatului județean feminin.
Evenimentul a avut loc vineri, 19 aprilie, iar la startul primei ediții s-au adunat doar patru dintre cele șapte echipe anunțate, toate de la școlile generale din Gherăești, Pildești, Săbăoani și Bozieni. “Competiția s-a suprapus peste programul școlar, care, în această perioadă, implică și zile suplimentare de cursuri, prin care să se suplinească zilele libere în care elevii și dascălii vor avea liber în perioada 1-3 mai. De aceea au fost mai puține echipe, așteptate fiind și cele ale școlilor din Bicaz, Tîrgu Neamț și Tarcău”, a precizat Ioan Chifan, antrenor al echipelor masculine de juniori și seniori ale Biruinței Gherăești, unul dintre inițiatorii acțiunii de răspândire a oinei, alături de profesorul Mihai Blaj.
Clasamentul primei ediții a campionatului județean feminin este: 1. Gherăești, 2. Săbăoani, 3. Pildești, 4. Bozieni. “Echipele se cunoșteau de la ediția din acest an a Cupei Mărțișorului. Între timp, toate au progresat, tehnic și tactic, iar fetele au oferit jocuri mult mai disputate decât ale băieților”, a afirmat Ioan Chifan.
După un sfert de secol, campionatul județean masculin revine în actualitate
Condiționat de același program școlar amintit, sâmbătă s-a