Evenimentul social-democrat nu a produs suprize: Ponta și-a consolidat poziția de lider al partidului, Dragnea, pe cea secundă, iar Adrian Năstase a revenit în prim-plan ovaționat de colegi. Totuși, harta puterii s-a redesenat, iar ruptura dintre PNL și PSD s-a adâncit Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Din postura de premier şi lider al principalului partid aflat la guvernare, Victor Ponta nu a avut rival în cursa pentru conducerea PSD. Prin instituirea funcţiei de preşedinte executiv, Liviu Dragnea, şi-a consolidat poziţia de al doilea om în partid. El se află, însă, între ciocan şi nicovală ,în condiţiile în care, cu puţine excepţii, apropiaţii lui Victor Ponta domină conducerea PSD. SUMARUL ARTICOLULUI PSD: mizele unui congres cu final așteptatCongres cu „salon intim” și borșul de pește din amintirile lui Iliescu
Nicolae Bănicioiu, preşedintele Tineretului Social-democrat (TSD) şi apropiat al premierului, a întrunit cel mai mare număr de voturi pentru postul de vicepreşedinte, devenind un ghimpe în coasta lui Dragnea. A fost, de altfel, felicitat de Ponta.
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a câştigat, cu largul concurs al lui Ponta, funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Sud-Est. El l-a învins pe baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, omul lui Dragnea. La începutul lunii martie, Oprişan mai repurtase o victorie în faţa grupării Constantinescu- Mazăre, prin obţinerea şefiei Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).
Congresul a marcat şi revenirea lui Ioan Rus, un alt apropiat al actualului premier, în conducerea PSD. El a fost ales vicepreşedinte pentru Regiunea Nord-Vest. La fel de spectaculoasă a fost şi reîntoarcerea lui Marian Vanghelie, inamic tradiţional al lui Victor Ponta, pe o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional.
Ponta-Antonescu, o coabitare dificilă
Prezent la Congresul ce avea să îl reconfirme