Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, spune că gigantul pe care îl conduce respectă legislaţia fiscală din Marea Britanie, iar investiţiile realizate în această ţară au contribuit la creşterea economică, mai ales în domeniul high-tech.
Google a plătit impozite în valoare de 6 milioane de lire sterline în 2011, sumă considerată mică de autorităţi, dar Eric Schmidt a afirmat, într-un interviu acordat BBC, că s-au respectat legile privind taxarea corporaţiilor valabile în Marea Britanie şi că societatea pe care o conduce s-a acţionat asemeni oricărei alte companii locale.
"Sigur că se omite faptul că am angajat peste 2.000 de personae şi investim masiv în Marea Britanie, care a fost o piaţă foarte bună pentru noi. Prin reţeaua noastră de promovare susţinem start-upuri care au, cumulate, afaceri de miliarde de lire. Suntem o parte cheie a expansiunii comerţului online în Marea britanie, iar acesta generează o mare parte din creşterea economică a ţării. Deci, din perspectiva noastră, chestiunea trebuie privită în ansamblu", a subliniat Eric Schmidt. Şeful Google a adăugat că şi firmele britanice beneficiază de clauze favorabile privind fiscalitatea, atunci când operează pe piaţa americană.
Într-un raport dat publicităţii anul acesta, Curtea de Conturi a acuzat Google, Starbucks şi Amazon că se folosesc atât de legile naţionale, cât şi de cele internaţionale, pentru a-şi diminua, într-o manieră imorală, obligaţiile fiscale. Margaret Hodge, preşedinta Curţii, a subliniat că modul în care Google aplică legile privind taxarea corporaţiilor nu este ilegal, ci imoral.