În aceastã primãvarã, la un efectiv de 180.000 de ovine, ciobanii vasluieni se asteaptã la 170.000 de miei. Pe lângã export, mieii care vor rãmâne pentru consumul intern, în timpul Sãrbãtorilor de Paste, vor avea o greutate de 10 kilograme în carcasã. Practic, din numãrul total al mieilor din acest an, între 15.000 si 20.000 vor fi sacrificati de Paste, un procent de 15% vor fi crescuti pentru prãsilã, iar restul mieilor vor fi îngrãsati si trimisi la export. “Pentru Sãrbãtorile de Paste, un kilogram de carne de miel în carcasã va costa 25 de lei. Este o foarte mare ofertã de miei, numai sã aibã cumpãrãtorii bani. Multi din mieii sacrificati în abatoarele autorizate din judetul Vaslui vor fi livrati la Iasi, unde este o piatã mai bunã”, a spus Ion Agafitei, presedinte al Asociatiei Crescãtorilor de Ovine si Caprine “Ovismold” Vaslui. Pentru mieii care vor fi vânduti în strãinãtate, în prezent, un kilogram de carne în viu costã 9,5 lei, iar în apropierea Sãrbãtorilor de Paste, pretul va creste la 10,2 lei kg/viu. Sacrificãrile se vor face la abatoarele autorizate, dupã care marfa va merge la comercializare în punctele autorizate de cãtre Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor. Astfel de puncte de vânzare a mieilor în carcasã vor fi deschise la Vaslui, Bârlad, Husi si orasul Negresti.
În aceastã primãvarã, la un efectiv de 180.000 de ovine, ciobanii vasluieni se asteaptã la 170.000 de miei. Pe lângã export, mieii care vor rãmâne pentru consumul intern, în timpul Sãrbãtorilor de Paste, vor avea o greutate de 10 kilograme în carcasã. Practic, din numãrul total al mieilor din acest an, între 15.000 si 20.000 vor fi sacrificati de Paste, un procent de 15% vor fi crescuti pentru prãsilã, iar restul mieilor vor fi îngrãsati si trimisi la export. “Pentru Sãrbãtorile de Paste, un kilogram de carne de miel în carcasã va costa 25 de lei. Este o foa