Poliţiştii de la Olt încearcă să dea de urma unor indivizi necunoscuţi care au înşelat mai multşi cetăţeni din judeţ. Metoda de înşelăciune este pe cât de simplă, pe atât de eficace, deşi, la prima vedere, pare aproape imposibil să poţi cădea în plasa unor asemenea tactici. În ultimele luni, opt persoane din judeţ au reclamat că au fost păcăliţi în acest mod.
Cetăţeanul care i-a determinat pe poliţiştii de la Olt că trebuie să popularizeze situaţia devenită o veritabilă problemă este originar din oraşul Piatra-Olt. El a povestit oamenilor legii cum, zilele trecute, a fost contactat telefonic, pe aparatul fix de acasă, de către o persoană de sex bărbătesc care s-a prezentat ca fiind ginerele său. Sub pretextul că a comis un accident de circulaţie, persoana de la celălalt capăt al firului i-a solicitat să-i trimită urgent o sumă de bani. În urma discuţiilor telefonice purtate cu "ginerele", cetăţeanul i-a transmis apelantului codurile de reîncărcare de la trei cartele valorice - două de câte 5 euro şi una de 10 euro.
Iar lucrurile nu s-au oprit aici deoarece "ginerele" i-a cerut să îi trimită şi bani în numerar chipurile - pentru a despăgubi victima accidentului, lucru pe care olteanul s-a grăbit să îl ducă la îndeplinire trimiţându-i suma de 1.500 lei, pe un nume comunicat la telefon. Abia după ce discuţia la telefon s-a încheiat, cetăţeanul din Piatra-Olt s-a gândit să verifice personal “nenorocirea” sunându-şi ginerele cu care, teoretic, tocmai discutase. Mare i-a fost însă mirarea când a aflat că, de fapt, a fost victima unei înşelăciuni.
“Cetăţeanul respectiv a venit la noi şi a depus reclamaţie referitor la înşelăciunea a cărei victimă a fost. În ultima perioadă am primit opt astfel de sesizări, persoanele înşelate expediind diverse sume de bani prin mandate poştale, viramente bancare sau chiar dându-le personal unor indivizi trimişi de către aş