Miei sub 10 kilograme sunt periculoşi Foto: Claudiu Popa
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, profesor nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, sfătuieşte oamenii să aibă grijă atunci când cumpără carnea de miel pentru masa de Paşte. Profesorul spune că nu este recomandat să cumpărăm un miel mai mic de 10 kilograme pentru că acesta conţine mult colagen şi este greu de digerat.
“Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui mieluţ este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologică ridicată şi pe deasupra este o proteină care nu ne hrăneşte. Recomandat este ca dacă nu putem cumpăra un miel de 14, 15 kg, să luam măcar o bucată”, a declarat la România TV dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Mai mult, profesorul spune că din punct de vedere economic, un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El conţine foarte multă apă şi într-un final va rămâne cu foarte puţină carne.
Citeste mai mult pe RTV.NET Miei sub 10 kilograme sunt periculoşi Foto: Claudiu Popa
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, profesor nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, sfătuieşte oamenii să aibă grijă atunci când cumpără carnea de miel pentru masa de Paşte. Profesorul spune că nu este recomandat să cumpărăm un miel mai mic de 10 kilograme pentru că acesta conţine mult colagen şi este greu de digerat.
“Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui mieluţ este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologic