Mararul este folosit in bucataria romaneasca doar pentru aroma intensa pe care o da mancarurilor. Insa, nutritionistii il recomanda si pentru alte proprietati interesante. Iata cateva motive pentru care trebuie sa il folosesti mai des in bucatarie.
Se foloseste in ciorbe, salata sau muraturi, insa mararul merita mai multa atentie, ne sugereaza nutritionistii. Asta pentru ca are multe proprietati nutritive de care nici nu aveam habar.
1. Este antibacterial
Mararul poate fi un aliat foarte bun impotriva infectiilor, fie ele interne, fie externe. In trecut, se punea direct pe rani, ca sa le curete si sa grabeasca vindecarea.
2. Intareste oasele
Mararul este o sursa vegetala de calciu, deloc de neglijat. Un consum bogat intareste sistemul osos.
Integral pe foodstory.ro
Foto: remedii.net Tag-uri: marar, sanatate, nutritionisti
Mararul este folosit in bucataria romaneasca doar pentru aroma intensa pe care o da mancarurilor. Insa, nutritionistii il recomanda si pentru alte proprietati interesante. Iata cateva motive pentru care trebuie sa il folosesti mai des in bucatarie.
Se foloseste in ciorbe, salata sau muraturi, insa mararul merita mai multa atentie, ne sugereaza nutritionistii. Asta pentru ca are multe proprietati nutritive de care nici nu aveam habar.
1. Este antibacterial
Mararul poate fi un aliat foarte bun impotriva infectiilor, fie ele interne, fie externe. In trecut, se punea direct pe rani, ca sa le curete si sa grabeasca vindecarea.
2. Intareste oasele
Mararul este o sursa vegetala de calciu, deloc de neglijat. Un consum bogat intareste sistemul osos.
Integral pe foodstory.ro
Foto: remedii.net Tag-uri: marar, sanatate, nutritionisti