Banca Naţională a României şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au derulat, ieri, activitatea de formare „Să vorbim despre bani şi bănci“, dedicată elevilor de liceu, în special celor de la liceele de profil, dar şi profesorilor de economie sau celor care predau disciplina Educaţie antreprenorială.
Activitatea s-a derulat la sediul ISJ Iaşi, fiind invitaţi aproximativ 80 de elevi din clasele X-XI, de la Colegiul Economic Administrativ, Liceul Tehnologic Economic de Turism şi Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“. Prezenţa consilierului viceguvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Nicuşor Ruiu, cât şi a directorului adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR, Mircea Mureşan, au reprezentat pentru elevii ieşeni oportunităţi de a cunoaşte de la specialişti informaţii referitoare la tradiţia BNR, dar şi cu privire la provocările şi perspectivele oferite de aceasta. „Considerăm că este util pentru elevi să-și exerseze spiritul antreprenorial, să cunoască elemente noi de educaţie economică. Aceștia au posibilitatea să se familiarizeze cu noțiuni specifice activităţii bancare şi să cunoască în mod direct aspecte din istoria monedei naţionale, de la specialişti consacraţi în domeniu“ a subliniat prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector de specialitate. Ideea de a sprijini educaţia financiară în învăţământul preuniversitar este susţinută de BNR printr-o serie de activităţi de informare şi de formare. Proiectul este implementat în patru judeţe, respectiv Alba, Iaşi, Dolj şi Gorj.
Liceenii ieşeni iniţiaţi în limbajul financiar-bancar
Întâlnirea din prima parte a proiectului desfăşurată în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a debutat cu o lecţie de istorie despre BNR, din care nu a lipsit latura interactivă. Reprezentanţii BNR au rămas plăcut impresionaţi de cunoştinţele din domeniul economic de care a dat dovată tânăra generaţie. @N_