Ingrediente: 550 gr faina; 125 ml lapte cald; 125 ml apa calda; 80 gr unt topit; 150 gr zahar tos; 1 plic drojdie uscata; 2 galbenusuri; Coaja rasa de la o lamaie; Un praf de sare.
Umplutura: 300 gr branza dulce de vaci;1 plic zahar vanilat;2 esente rom; Coaja rasa de la o lamaie; 10 gr gris; 25 gr faina, 2 oua; 100 gr stafide; 2-3 linguri zahar tos.
La sfarsit: 1 galbenus; 30 ml lapte; Miere.
Mod de preparare
Se pun stafidele in apa sa se inmoaie timp de 1 ora. Facem umplutura: amestecam branza cu zaharul tos, esentele de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafidele scurse, ouale, grisul si faina pana se omogenizeaza.
Se prepara aluatul. Se pun ingredientele, in urmatoarea ordine: apa, laptele, untul, galbenusurile, drojdia, zaharul, coaja de lamaie, faina si sarea. Se framanta aluatul bine, cam 20 de minute, apoi se lasa la dospit 1 ora.
Se unge masa cu faina pentru a nu se lipi aluatul si se imparte in 2 parti egale. Din jumatate de aluat se face o foaie rotunda, pe care sa o punem intr-o tava rotunda, tapetata in prealabil cu foaie de copt. Cealalta jumatate de aluat se imparte in 3 parti egale si facem din ele rulouri mai lungi. Pe acestea le vom impleti si vom aseza impletitura peste aluatul care este deja in tava. Se mai lasa 45 de minute la crescut, apoi adaugam umplutura. Se unge pasca cu 1 galbenus amestecat cu 30 ml lapte si se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc domol. Se verifica din cand in cand.
Cand este coapta, se scoate din cuptor si se unge cu putina miere pe deasupra. Se lasa la racit, dupa care se serveste. Pofta buna!
Ingrediente: 550 gr faina; 125 ml lapte cald; 125 ml apa calda; 80 gr unt topit; 150 gr zahar tos; 1 plic drojdie uscata; 2 galbenusuri; Coaja rasa de la o lamaie; Un praf de sare.
Umplutura: 300 gr branza dulce de vaci;1 plic zahar vanilat;2 esente rom; Coaja rasa de