Primarii din Gorj nu sunt interesaţi de ceea ce implică atragerea de fonduri europene. Invitaţi de autorităţile judeţene pentru a fi informaţi în ceea ce priveşte oportunităţile pe care le-ar avea prin crearea de grupuri de acţiune locală, edilii fie şi-au trimis subalternii, fie n-au avut deloc reprezentativitate la sesiunea de lucru.
Autorităţile de la nivel judeţean au organizat ieri sesiunea de lucru cu tema “Fonduri europene 2014-2020. O oportunitate pentru viitorul localităţilor”, cu scopul de a informa autorităţile publice locale asupra posibilităţilor de atragere de fonduri prin intermediul grupurilor de acţiune locală(GAL). Un alt obiectiv al sesiunii de lucru a fost acela de a stabili un mecanism pentru luarea de decizii cât şi procedura care să conducă la înfiinţarea de GAL-uri care să cuprindă totalitatea localităţilor gorjene.
La acest eveniment au participat şi oaspeţi din Spania, precum Frabcisco Jose Gallego Moreno, directorul general al Asociaţiei “Institutul de Dezvoltare Comunitară din Cuenca” şi Victor Jimenez Ruiz, preşedinte al GAL Adesiman. Deşi la şedinţă au fost chemaţi primarii din toate localităţile, numai o mică parte s-au şi prezentat. “Oaspeţii noştri au o experienţă în formarea GAL-urilor la ei în ţară, sunt consultanţi şi asistenţi tehnici de renume şi sperăm că experienţa lor ne va ajuta şi pe noi, în special pe primari. O parte din primari şi-au trimis reprezentanţii care lucrează pe accesarea de fonduri europene pe că noi, chiar dacă avem inspectori în acest sens, aceştia nu ştiu cum să atragă fonduri europene”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.
Îşi respectă promisiunile din campanie cu bani europeni
Unii dintre puţinii edili prezenţi la sesiunea de lucru a fost cel al comunei Bengeşti Ciocadia, Victor Geogia. Edilul vede cu ochi buni înfiinţarea acestor GAL-uri,