Managementul integrat al deşeurilor a adus Clujul într-o situaţie paradoxală: cu bani europeni, zeci de milioane de euro, autorităţile au reuşit să dea chix şi să nu mai aibă alternativă legală pentru depozitarea gunoiul din judeţ.
Proiectul este greşit, prefectul face plângeri penale, Europa nu dă banii, primăria Feleacu cere bani pentru terenul pe care se construieşte depozitul ecologic, Primăria Cluj-Napoca nu mai vrea deşeuri din judeţ pe platforma temporară de la Pata Rât chiar dacă a girat pentru depozitarea acestora şi a încurcat proiectul cu finanţare europeană mangeriat de judeţ, iar Consiliul Judeţean susţine că n-are alternativă la depozitare până la finalizarea primei celule ecologice, în martie 2014.
În câţiva ani, cu 76 de milioane de euro, autorităţile clujene (Consiliul Judeţean, Primăria Cluj-Napoca, Agenţia de Mediu) au reuşit să încurce şi mai tare proiectul de management al deşeurilor. Mai mult, nu există alternativă legală pentru depozitarea gunoielor din judeţ deoarece, pe de-o parte depozitul regional pentru deşeuri nu este gata, iar actualul spaţiu unde se depozitau gunoaiele Clujului nu mai face faţă şi nici nu are autorizaţii de extindere.
Prefectul de Cluj, Gheroghe Vuşcan, a declarat, marţi, că împreună cu juriştii instituţiei vor formula plângeri penale pentru ca vinovaţii pentru situaţia în care a ajuns Clujul din cauza proastei gestionări a proiectului, să răspundă. „Suntem penibili", a concluzionat prefectul, care a menţionat că este inadmisibil ca oraşul şi judeţul să nu aibă unde depozita gunoiul pentru că au neînţelegeri şi nu colaborează.
Aceasta după ce de şase luni, primăria şi Consiliul Judeţean nu au reuşit să colaboreze pentru a rezolva problema depozitării gunoaielor din Cluj-Napoca, dar şi din judeţ, ba mai mult, administraţia locală a încurcat şi proiectul european deoarece a permis depozitarea gun