Aceasta este una dintre reţetele de post care, deşi simplă şi uşor de realizat, este incredibil de gustoasă. Roşiile îşi au savoarea lor crude, iar coapte ele pot fi o garnitură pentru orice. De data asta, celebrul buc[tar britanic Jamie Oliver a transformat roşiile în felul principal şi oferă o reţetă tocmai bună pentru Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru şase persoane)
- 12 roşii
- patru căţei de usturoi tăiat fin
- o legătură de busuioc proaspăt
- 12 frunze de dafin
- 12 cepe verzi, spălate şi curăţate
- sare, piper
- 200 de mililitri de oţet balsamic
- două linguri de oţet
Mod de preparare
Încinge cuptorul.
Taie fundul roşiilor destul de adânc, dar nu până la capăt, în cruce. Într-un vas de ceramică presără usturoiul şi busuiocul şi aşază roşiile una lângă alta, iar apoi pune câte o frunză de dafin în tăietură şi condimentează după gust.
Pune ceapa verde pe un tocător şi presar-o din belşug cu sare şi piper. Folosind un făcăleţ, presează ceapa pentru a fi mai bine pătrunsă de condimente. Acest lucru va înmuia şi textura cepei. Pune apoi cepele verzi printre roşii. Toarnă pe deasupra oţetul balsamic, stropeşte cu ulei de măsline şi lasă roşiile în cuptorul încins timp de o oră. Înainte de a servi, îndepărtează frunzele de dafin.
Mici trucuri: aceste roşii pot fi servite ca fel separat de mâncare sau ca salată caldă. Sunt, de asemenea, o bază foarte gustoasă pentru supe şi pentru un piure (sos) de roşii, care poate fi servit peste spaghete fierte.
Poftă bună!
Reţete pentru Postul Paştelui: tocană siciliană cu vinete
Printre legumele folosite la reţetele de post, nu trebuie uitate nici vinetele. Chiar dacă nu este sezonul lor, iar gustul special ne aduce aminte de sfârşitul verii şi de zacusca bunicii, o reţetă din sud