Interviu cu primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş
Se poate spune despre orașul Sebiș că a crescut și s-a dezvoltat ca voinicul din poveste: în circa două decenii cât altele într-un secol. Dezvoltarea pe care a cunoscut-o oraşul se poate vedea la tot pasul. Orice om de bună credință trebuie să se plece în faţa evidenţelor: oraşul Sebiş are o altă faţă şi administrația o cu totul altă abordare faţă de problemele cetăţenilor săi – fie ei tineri sau mai vârstnici iar la tot pasul se vede mâna de gospodar, cum se zice.
Pentru că suntem în toiul primăverii, când toată natura renaște, în discuţia purtată cu Gheorghe Feieş primarul oraşului Sebiş, am dorit să atingem unele aspecte legate de viața de zi cu zi a localnicilor.
– Se ştie că în ultima vreme v-ați preocupat și ați acordat un sprijin mai intens instituțiilor care se ocupă de sănătatea oamenilor; despre ce este vorba?
– Din punctul meu de vedere, sănătatea oamenilor trebuie să fie pe primul loc în activitatea noastră. Așa trebuie gândit și văzut: să dăm bani pentru întreținerea unei bune stări de sănătate, pentru viața oamenilor. Noi avem Spitalul Orășenesc care deservește peste 70 de mii de locuitori și vreau să vă spun că nu am primit bani nici de la Consiliul Județean, nici de la Ministerul Sănătății. Am investit peste 400 de mii lei pentru modernizarea spitalului și a unui laborator de analize medicale. La ora actuală a fost adusă și pentru secția de radiologie aparatură din Anglia, o aparatură de mare performanță, de ultimă generație. La ora actuală nu este o astfel de aparatură la noi în țară. Eu mă lupt cât pot și nu mă las dar cu bugetul pe care-l avem… Pot spune că nu sunt suficienți bani; dar probabil la o următoare rectificare de buget se va mai ține cont și de cerințele noastre din acest domeniu și din altele.
– Fiindcă ați adus vorba de cerințe, din discuțiile purt