Rampa unde se depozitează gunoaiele clujenilor se va umple în cel mult şase luni. Asta în condiţiile în care prima celulă de depozitare a noului centru de management integrat al deşeurilor va fi gata abia la începutul anului viitor. Aşa că singura soluţie a autorităţilor, pentru a evita o criză a gunoaielor, este să extindă actuala platformă de stocare. Acestea sunt concluziile întâlnirii pe care prefectul a avut-o astăzi cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii firmelor de salubrizare.
Cea mai importantă problemă este capacitatea mică a platformei pe care se depozitează în prezent deşeurile menajere. Aceasta se va umple în maxim o jumătate de an, în condiţiile în care noul centru de management integrat al deşeurilor va fi gata abia în 2014.
Vezi în materialul video cum directorul firmei de salubrizare Brantner-Vereş, Eugen Vereş, spune că depozitul se umple în cel mult şase luni. "Am fost prost şi măgar, că aşa mi-au spus proiectanţii, să nu ies cu gunoaiele afară din contur că sunt propietăţi private. Acum aflu că trebuia să fac chiar invers", spune el. "Nici acum nu se ştie unde e conturul şi ce trebuie respectat".
Pentru ca oraşul să nu să fie îngropat în gunoaie, singura soluţie este extinderea actualei rampe de depozitare. Prefectul cere, însă, urgentarea procedurii. Vezi ce spune acesta, în materialul video
Spiritele s-au încins în momentul în care proprietarul rampei de gunoi şi-a adus aminte de amenda primită de la Garda de Mediu pe motiv că ar fi depozitat resturi menajere în vechea groapă de gonoi a oraşului. În apărarea sa a sărit şi viceprimarul Clujului.
Prefectul Gheorghe Vuşcan i-a ameninţat cu plângere penală pe cei care au greşit proiectul de închidere a vechii rampe de gunoi de la Pata Rât. Asta după ce s-a descoperit că în proiect conturul rampei a fost făcut greşit şi se suprapune cu traseul centurii Vâlcele-Apah