Pacienţii din spitalul „700”, aşa cum este cunoscută cea mai mare clădire la Spitalului Judeţean, nu au apă caldă şi nici nu vor avea curând. Acolo sunt şi rezervele de lux, plătite cu 100 de lei pe zi de pacienţii cu dare de mână, dar şi aceştia trebuie să se mulţumească doar cu apa rece. Managerul privat al spitalului spune că nu are soluţii, deoarece se lucrează la înlocuirea unor ţevi.
Ion Mihai, zis Ministru, lider al romilor din Meteor, a fost unul din pacienţii rezervelor de lux, care a constatat pe pielea lui că nu există apă caldă. Acesta a suferit un preinfarct şi a trebuit să se interneze pentru a mai rămâne în viaţă, medicii reuşind să-l salveze la timp, el fiind foarte mulţumit de calitatea actului medical. E supărat însă pe condiţiile pe care trebuie să le suporte toţi pacienţii din clădirea „700”, aşa cum e cunoscută aceasta.
„Sunt la rezervă din aceea la care plătesc 100 de lei pe zi şi nu pot să mă plâng de calitatea tratamentului. Medicii sunt foarte buni, şi-au dat toată silinţa, chiar m-au făcut bine şi nu pot decât să le mulţumesc, dar vă spun că de abia aştept să plec de aici pentru că de zile întregi nu am făcut un duş. Acum îmi explic şi de ce miroase aşa pe holuri şi prin saloane, că e nu e de stat. Nu există apă caldă, iar cu rece nu ai cum să te speli că răceşti mai rău. Chiar mă întreb ce face conducerea şi dacă ştie de această problemă pentru că nu e normal ca într-un spital judeţean să nu ai condiţiile minime de igienă, asta când mai şi plăteşti nişte bani”, spune Ministru.
Managerul privat al unităţii sanitare, Cristian Vlădoianu, spune că are cunoştinţă despre problema respectivă şi că aceasta va fi rezolvată, dar doar după ce muncitorii care lucrează la modernizarea Policlinicii îşi vor termina toate lucrările. „Ştiu că e o problemă la apa caldă, dar pe care nu o putem rezolva pentru moment pentru că sunt lucrările