Reprezentanţii administraţiei publice locale spun că, în Corabia, va fi realizată una dintre cele mai moderne reţele de polietilenă în regim de presiune medie, din România.
În data de 9 noiembrie 2012, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul Conductă transport gaze naturale Turnu Măgurele-Corabia. Conducta va avea lungimea de 27,1 kilometri, iar valoarea contractului de execuţie este de 18.056.000 de lei, fără TVA. În data de 5 martie 2013, a fost predat şi primit amplasamentul conductei de gaze. În interiorul oraşului va fi construită o reţea cu o lungime până la 45 de kilometri. Va fi realizată una dintre cele mai moderne reţele de polietilenă în regim de presiune medie, din România.
Reprezentanţii Primăriei Corabia spun că investitorii serioşi au fost „speriaţi” de lipsa racordului la gaze al oraşului.
„Un impediment foarte mare în atragerea de investiţii era acesta, lipsa racordului la reţeaua de gaze naturale. Ne luptăm de mulţi ani să realizăm acest proiect. Au venit foarte mulţi investitori şi au renunţat deoarece n-am avut gaze. Trebuie să recunoaştem că toţi primarii, începând de la domnul doctor Iulian Vlad, au încercat să aducă gazele în oraşul Corabia”, spune Dan Oltean, consilierul primarului din Corabia.
Încălzire cu lemne şi cărbuni
În prezent, Corabia are 6.700 de locuinţe individuale, 2.500 de apartamente şi 28 de obiective socio-culturale, în care îşi desfăşoară activitatea 30 de agenţi economici. Pentru încălzire se folosesc, în prezent, lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice ori combustibil lichid. Corăbienii erau la un pas să piardă proiectul de introducere a gazelor naturale în oraş, în ciuda unei investiţii iniţiale considerabile.
„Vrem să mulţumim, în primul rând, domnului Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pentru implicarea în realizare