Sandvisul este prietenul de nadejde atat pentru pachetelul de la serviciu sau de la scoala, cat si pentru alte nenumarate ocazii in care vrei ceva bun, sanatos si satios, care sa poata fi mancat usor. Sandvisul poate sa inlocuiasca o masa si acasa, nu numai in "deplasari".
Asadar, cateva idei si retete pentru cele mai bune sandvisuri din lume sunt binevenite.
Cateva sfaturi: foloseste mereu ingrediente de buna calitate si proaspete, foloseste paine integrala, daca se poate veche de o zi si usor rumenita, in cazul in care il mananci imediat si lasa painea neprajita daca il pregatesti pentru varianta la pachet.
Un sandvis ideal trebuie sa contina salata sau legume ori fructe, o sursa de proteine (branza sau carne), o sursa de grasimi sanatoase (cel mai bine unt sau o branza grasa) si sa fie o sursa buna de carbohidrati sanatosi (paine integrala), recomanda The Guardian.
Sandvis cu branza. Clasica tartina cu branza o sa fie mult mai buna daca amesteci mai multe feluri de branza. Alege o branza aromata, una grasa si eventual un cascaval bine uscat. Rade branzeturile si amesteca-le. Toaca fin o ceapa mica, o bucata de praz (doar partea alba) si un catel mic de usturoi. Amesteca-le bine. Pune sare si piper. Adauga totul peste branzeturi.
Asaza un strat peste o felie de paine usor rumenita si unsa cu un strat subtire de unt. Preseaza si asaza deasupra o a doua felie. Ceapa si usturoiul nu se vor simti pentru ca aromele lor se imbina cu branzeturile. Gustul final este perfect.
Ou in sandvis cu salata. Perfect in loc de masa in sine. Fierbe oua intregi, dar in asa fel incat sa ramana galbenusul moale spre cleios. Cate doua pentru fiecare sandvis. Pentru patru sandvisuri, ai nevoie de doua linguri de maioneza, doua linguri de ceapa de primavara, tocata marunt, doua linguri de patrunjel tocat, sare si piper, o