Ca rezultat al încercărilor (atât ca antrenor personal cât şi ca entuziast al fitness-ului ca mijloc de dezvoltare personală) de a găsi Sfântul Graal al formei fizice perfecte (a se citi: dieta perfectă) am descoperit că nu există o singură reţetă de succes şi că majoritatea profesioniştilor (fie ei antrenori sau atleţi, îi exclud din start pe necredincioşii care nu practică nici ce predică) au numeroase reţete. Cei de top au, însă, doar una.
Motto: “Ce îţi iese pe gură este determinat de ce îţi trece prin minte. Şi invers, ce îţi trece prin minte este determinat de ce îţi intră în gură.” Zig Ziglar
În ultimii 5-6 ani, o nouă ideologie a nutriţiei a devenit foarte populară atât în rândul publicului mainstream cât şi în rândul industriei fitness din Statele Unite ale Americii, în speţă în “capitala mondială a fitness-ului” – Los Angeles, California. Promotorii ei nu sunt oamenii de ştiinţă - tociţi prin laboratoare şi săli de curs, până la vârsta senectuţii, descendenţii lui Linus Pauling – ci tinerii subţiri, musculoşi, binecuvântaţi cu trăsături fizice atrăgătoare, care zâmbesc pe coperţile revistelor şi în spoturile publicitare – modelele de fitness, tociţi în transpiraţia echitabilă a exerciţiilor fizice. Tinerii în discuţie trebuie să fie în formă tot timpul anului pentru a contracta joburi care necesită să aibă un procent de grăsime foarte mic şi totodată densitate musculară. După ce am cercetat subiectul (a se citi: intervievat şi consultat) am aflat că majoritatea profesioniştilor de top, dacă nu toţi, au o dietă 90% lichidă – cu o singură masă solidă. Ultimele descoperiri în industria suplimentelor nutritive îi asigură astăzi consumatorului final cele mai pure forme de micro şi macronutriţie, pe care le poţi bea sau înghiţi, sărace în calorii, bogate în nutrienţi – exact opusul alimentelor solide procesate (chimic, modificate genetic, meca