Întâlnire cu scandal la prefectură. Reuniți la masa discuțiilor pe tema depozitării deșeurilor la nivelul judetului Cluj, reprezentanții autorităților n-au reuşit să emită soluții concrete la această problemă. Practic vina pentru situația în care se află județul a fost aruncată de la o instituție la alta.
În momentul de faţă, deşeurile se depozitează la rampa temporară de la Pata Rât, dar aceasta mai poate funcţiona doar câteva luni: "Dacă nu încep demersurile pentru următoarea extindere, riscam în toamnă să nu avem unde depozita deşeurile", a avertizat Eugen vereş, directorul societăţii care administrează rampa de la Pata Rât. Acesta a spus că a achiziţionat la marginea conturului de închidere a vechii rampe de la Pata Rât un teren pentru amplasarea unei alte rampe temporare, care trebuie avizată însă cât mai repede: "Am intrat în posesia unei părţi din teren, am încheiat contracte cu proprietarii terenurilor, am şi achiziţionat teren şi sper ca într-o perioadă de 2-3 luni de zile să mai reziste platforma. În iulie 2012 am acceptat să preiau deşeurile din judeţ, din Dej, Turda, Câmpia Turzii, am atras atenţia Consiliului Judeţean, Primăriei Cluj, Gărzii de Mediu că am procedat la extinderea platformei în vederea preluării pe o durată de circa şase luni a deşeurilor de la populaţie. A trecut aproape un an de zile de-atunci, nimeni nu a miscat nimic. Trebuie facut ceva. Avem nevoie de o suprafaţă de teren mai mare de la Primărie".
Prefectul Gheorghe Vuşcan, cel care a mediat întâlnirea pe această problemă, a ameninţat că instituţia pe care o conduce va depune denunţ penal pentru tragerea la răspundere a celor responsabili de aceasta situaţie: "Suntem într-o situație de lipsă totală de responsabilitate a celor care ar trebui să se ocupe sau să se fi ocupat de această problema, care durează de vreo 8-9 ani la nivelul Clujului. Râde Europa de Cluj, de situația