Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Cumpărătorului Gorj îşi vor concentra acţiunile de control pe verificarea produselor alimentare aflate la mare căutare în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, se va acorda o atenţie sporită verificării condiţiilor de comercializare ale alimentelor, respectiv:
vânzarea produselor în locuri autorizate; caracteristicile organoleptice ale produselor specifice acestor sărbători; încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum, stabilite de producător; respectarea temperaturilor la păstrarea şi expunerea produselor în vederea comercializării şi încadrarea coloranţilor utilizaţi la vopseaua de ouă. Pentru produsele preambalate se verifică, în plus, starea ambalajelor (integritate, etanşeitate, salubritate); încadrarea în cantitatea netă sau volumul net, declarate de producător; modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor; afişarea preţului în mod vizibil şi într-o formă neechivocă.
Dat fiind faptul, că în această perioadă, agenţii economici ar putea profita de aglomeraţie pentru a fi vinde produse care contravin legislaţiei protecţiei consumatorilor, comisarii CJPC Gorj recomandă: carnea de miel trebuie cumpărată numai din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe; carnea trebuie să prezinte ştampilă sanitar-veterinară; carnea să fie elastică şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare. De asemenea, gorjenii pot verifica dacă peştele proaspăt doar ţinând cont de anumite aspecte: solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, branhii de culoare cenuşie sau brună; în aceste cazuri peştele este sigur alterat şi poate prezenta un pericol pentru sănătate.
Echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Cumpărătorului Gorj îşi vor co