Scandalul locuinţelor de serviciu cumpărate fără drept de către generali de armată ori din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI), a ţinut cap de afiş în presa din 2007, dar şi din 2009.
Acum, în anul 2013, autorităţile judiciare au ajuns în punctul în care pot pune sub acuzare şi oamenii care au luat de la Armată locuinţele de serviciu. Şi am informat în exclusivitate despre ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA), dosar în care 12 ofiţeri ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) sunt urmăriţi penal pentru că au cumpărat fără drept locuinţele de serviciu.
Modul de operare descoperit în cazul celor 12 ofiţeri ne arată că foştii bugetari cu uniformă nu s-au sfiit să-şi sporească averile prin metode nu doar imorale, ci şi ilegale. Au fost falsuri în declaraţii la notar, cum că n-au deţinut ori nu deţineau alte imobile în proprietate, la momentul achiziţionării locuinţelor de serviciu. Au disimulat deţinerea altor bunuri în proprietate personală, declarândule fie pe numele nevestelor, fie pe cele ale bărbaţilor ori ale cine ştie căror altor neamuri. Au fost donaţii către urmaşi. Apartamente deţinute anterior au fost vândute propriilor fii şi fiice. S-au dus iar cu sărut-mâna la stat. Să le dea case, că n-au deloc ori au cu prea puţine camere, chiar dacă aveau neveste cu vile de vacanţă, cum e cazul generalului Corneliu Dobriţoiu. Şi nu au fost doar 12, ci peste 30 de cadre MApN, dar de restul nu mai vorbeşte nimeni.
Metoda a fost utilizată şi de angajaţii Ministerului de Interne. Şi amintesc aici cazul asemănător al chestorului Ion Burciu, a cărui poveste a fost scrisă de jurnaliştii de la Cotidianul încă din 2007. Fost şef de serviciu în Direcţia Generală Management Operaţional din MAI, chestorul Burciu şi-a cumpărat locuinţa de serviciu în 2005, când mai deţinea, potrivit declaraţiei de avere, nu una, ci două case de vacanţă! Dar