Reprezentantele sexului frumos îşi riscă deseori sănătatea pentru a fi cât mai atrăgătoare. Acestea recurg la diverse modalități de înfrumuseţare, printre care și solarul. Indiferent de cum încearcă comercianţii să îşi atragă clienţii cu fel de fel de aparate de bronzat “sănătoase”, trebuie să aflaţi şi sfaturile medicilor dermatologi înainte de a merge la solar.
Bronzatul la solar pigmentează pielea şi este un bronzat nefiresc şi nefiziologic, iar lumina de la solar este mult mai puternică decât lumina solară, cea de la latitudinea noastră, avertizează medicii.
Deşi bronzatul la solar este periculos în general, pentru anumite categorii de persoane acest tip de bronzat poate cauza probleme destul de grave sănătăţii.
“Nu trebuie să se ducă la solar pacienții cu nevi, pete pigmentare sau afecțiuni inflamatorii ale pielii. Trebuie făcut un control dermatologic şi pe urmă, eventual, să meargă la bronzat. Din punct de vedere al vârstei, bronzatul la solar duce la o uscare a pielii şi la o îmbătrânire precoce aşa că nu este recomandat pentru cei care au o piele uscată şi îmbătrânită, pacienţii atopici, predispuşi la alergii, tocmai pentru că le usucă pielea. Copiii au voie să stea la soare raţional. La solar ai o cantitate mare de energie într-un timp foarte scurt, stimulezi mai mult organismul să secrete melanină decât în mod obişnuit la soare”, a declarat, pentru RTV.NET, medicul dermatolog Alecu Mihai.
Înainte de a merge la solar, este recomandat să consultaţi un medic dermatolog. În funcţie de organismul fiecăruia, medicul va şti să prezinte riscurile la care se supune persoana respectivă dacă va merge la salonul de bronzat. Dacă pe pielea expusă deja la solar se observă roşeaţă sau orice modificare a pielii este, de asemenea, indicat să se efectueze un control medical.
“Sfatul meu e să se facă un control dermatologic înainte. Ar trebui