Disperarea pedelistilor era mare in 2012, pe masura ce se apropiau alegerile, iar sondajele ii aratau mici, sub genunchiul broastei. Ca sa iasa din bezna anonimatului, unii au lansat initiative legislative ciudate, sau de-a dreptul talambe.
S-a vanturat ideea de a da drept de vot tinerilor de 16 ani, probabil la pachet cu drogurile usoare, pe care unii le doreau legalizate. Un alt proiect nastrusnic oferea o zi libera fiecarui roman, pentru onomastica.
Parlamentarii USL nu mai asteapta anul 2016, au inceput deja sa arunce pe piata initiative ciudate. Unul a propus sa fie legiferata o zi nationala a primarului. Poate sarbatoarea se va numi Ziua care este.
Altul reia povestea cu reducerea varstei minime pentru participarea la vot. Nu ar fi rau pentru proful de sex de la Jean Monet, de pilda. Daca o minora devine apta de votat, la 16 ani, de ce n-ar fi apta si de…
Special nu le-am dat numele. In primul rand ca nu sunt singurii. In al doilea, cred ca asta isi doreau: sa auda lumea de ei, sa capete notorietate. S-ar bucura si daca ii injura presa, doar sa-i mentioneze, caci va fi o competitie criminala la alegerile viitoare: din trei locuri, mai ramane unul singur, in Parlament. USL, avand mai multi parlamentari, e supusa unei presiuni mai mari, dar are si mai multe sanse de a genera talambi.
Revenind la parlamentari, daca eforturile lor de autopromovare sunt explicabile, ma mira preluarea unor idei ”basiste” de catre lideri locali, care nu au aceasta problema. Un sef de consiliul judetean, membru al PNL, aripa Antonescu, spunea la Realitatea Tv ca ar fi bun sistemul cu 8 mega-judete, ca sa nu mai complicam lucrurile cu regionalizarea. Exact discursul lui Traian Basescu, care a dus la proteste, in 2011.
Nu spun ca toate ideile presedintelui sunt automat gresite. Cu atat mai mult, sa le preiei tocmai pe cele proaste, mi se pare mai grav