Directorii din sectorul energetic au salarii de zeci de mii de lei, potrivit unui document transmis de Guvern. Astfel, cel mai bine plătit director din sectorul energetic este cel al Electrica Distribuție Nord Muntenia, cu un salariu lunar de 18.000 de lei.
În ceea ce privește Nuclearelectrica, salariul directorului general este de 14. 851 de lei, iar la Complexul Energetic Oltenia, salariul depășește 13.000 de lei.
În alte companii de stat, directorii executivi sau tehnici au salarii mai mari decât directorii generali. Este cazul Oil Terminal, unde directorul tehnic are un salariu de peste 6000 de lei, în timp ce directorul general trece puțin peste 4000 de lei. La Romgaz, directorul general adjunct are peste 14.000 de lei, iar directorul general, puțin peste 11.000 de lei.
La Hidroelectrica , un director de direcţie câştigă 13.183 lei, în timp ce la filiala Hidroserv Cluj , directorul adjunct de dezvoltare are un salariu net de 9.778 lei iar directorul tehnic - 8.646 lei. La filiala Hidroserv Sebeş , directorul adjunct obţine lunar 11.291 lei iar la filiala Hidroserv Curtea de Argeş, directorul adjunct economic şi directorul adjunct tehnic au fiecare un venit de peste 13.000 de lei.
În ședința de Guvern, premierul Victor Ponta a menționat că unii directori din sectorul de stat au salarii de trei ori mai mari decât miniștrii și a lăsat din nou să se înțeleagă că impozitarea suplimentară a salariilor mari din sistemul energetic este o soluție.
"Trebuie să vedem ce facem cu aceşti săraci de directori. La Romgaz avem un salariu de 14.000 de lei/lună. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi, chiar dacă sindicaliştii am văzut că luptă pentru aceşti directori. Îi înţeleg şi de ce. La banii ăştia, aş lupta şi eu. Eu ştiam că sindicatele se ocupă de sindicalişti, nu să-i apere pe directori. Noi trăim într-o ţară cu totul şi cu totul specială,