Dezbaterea de la primărie pe tema vânzării celor 29 de locaţii din Cluj-Napoca închiriate către 50 de medici de familie clujeni a inflamat din nou cele două tabere.
Medicii de familie care ocupă cabinete în proprietatea primăriei vor să ştie preţul de vânzare, pentru a putea decide dacă cumpără sau nu spaţiile. Aceasta a fost concluzia şi după a doua rundă de dezbateri pe tema vânzării cabinetelor medicale de ieri de la primărie. Municipalitatea caută soluţii pentru obţinerea unui preţ decent la evaluare.
Comisia de sănătate a Consiliului Local s-a întâlnit din nou, ieri, cu medicii care ocupă spaţii aflate în proprietatea primăriei şi anume 29 de locaţii pe tema procedurii de vânzare a acestora. Consilierii locali din comisie au explicat că s-au iniţiat discuţiile pe tema vânzării pentru a se aplica legea şi a permite medicilor să îşi poată realiza investiţiile cerute de autorităţile în domeniu.
În replică, medici de familie din Cluj-Napoca, au declarat că spaţiile primărie sunt improprii pentru derularea activităţii şi că oricum, în 2010, instituţia trebuia să le reabiliteze cu banii ei, pentru că a întârziat vânzarea acestor cabinete. În plus, ei au declarat că oricum spaţiile primăriei, chiar cumpărate, nu pot fi aduse la standardele cerute de Direcţia de Sănătate Publică, unele dintre acestea fiind la parterul unor clădiri de locuit, astfel că achiziţionarea multora dintre cabinete nu se justifică, mai ales la preţul pieţei.
„Direcţia de Sănatate Publică ne cere să respectăm nişte condiţii aberante. În clădiri de locuit oricum nu pot funcţiona cabinete. Trebuie să luaţi în calcul şi că noi nu realizăm activităţi comerciale. Lucrăm pe un contract cu Casa. Pentru cabinetul meu de pe Izlazului am avut cheltuieli lunare cu încălzirea de 1.200 de lei pe care le-am plătit Regiei de Termoficare. Pe cabinet am venituri de 10.000 de lei pe lună,