Directorii CE Oltenia fac cărări la ANRE pentru a-i convinge pe șefii Autorității să ia o hotărâre prin care complexul să nu riște să fie pus pe butuci. Mai exact, din cauza politicii ANRE de avantajare a energiei eoliene, compania din Oltenia pierde 2, 5 milioane de lei la aproximativ 23 de zile. Șeful Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a declarat că ANRE este sub influența șefilor de centrale eoliene: „Din toate discuțiile ne-am dat seama că reprezentanții energiei eoliene au foarte multă trecere la ANRE…. cred că toată lumea știe de ce”. Într-o conferință de presă, săptămâna trecută, managerul Laurențiu Ciurel a spus că există presiuni externe pentru ca legislația care reglementează sectorul energetic să nu fie schimbată. Prin urmare, în acest mod, cea mai scumpă energie continuă să fie susținută și legislativ. În acest fel, sunt cauzate pierderi energiei temo în mod intenționat.
ANRE a stabilit ca CE Oltenia să asigure cu 600 MW Transelectrica. Problema este că operatorul beneficiază de acești megawați numai când are nevoie. Cu alte cuvinte, grupurile CE Oltenia sunt oprite și repornite în funcție de cerere, încadrându-se în cei 600 de megawați, fără ca ANRE să stabilească un preț al costurilor ce rezultă din „joaca cu pornitul – opritul” grupurilor energetice.
Joaca ANRE costă
Șeful Diviziei energetice din cadrul CE Oltenia, Aurel Medințu, a declarat că ANRE nu a luat nicio decizie care să facă ordine în sistem: „Ne-am întâlnit luni cu șefii ANRE, pentru ca azi (ieri – n.red), managerul Ciurel să meargă din nou la Autoritate. La precedenta întâlnire, toți au părut să înțeleagă că prin neluarea unei decizii ne produc pierderi, dar discuțiile nu au avut niciun rezultat. Au refuzat să stabilească o modalitate de compensare și nici măcar nu s-au angajat că vor emite o decizie în acest sens. Cu toate astea, o hotărâre guvernamentală dă sarc