Mai multe unităţi de alimentaţie publică din Iaşi, care aveau la comercializare preparate din peşte, au fost verificate în ultimele zile de către comisarii ieşeni de la Protecţia Consumatorilor.
Acţiunea tematică, încheiată săptămâna trecută, le-a adus firmelor amenzi şi avertismente, fiind depistate diverse nereguli. „Am avut o tematică de control cu privire la verificarea preparatelor din peşte, control care s-a încheiat pe data de 19 aprilie. În acest context, la Iaşi au fost verificaţi 12 operatori economici, iar la 11 dintre aceştia s-au găsit deficienţe“, a declarat Marian Grigoraş, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord-Est Iaşi.
Printre problemele constatate de reprezentanţii CRPC Iaşi la unităţile de comercializare a preparatelor din peşte s-au numărat: neînscrierea pe etichete a elementelor de identificare; neafişarea informaţiilor privind metoda de producţie şi zona de captură; lipsa traducerii în limba română a elementelor de identificare şi nu numai. „Cea mai mare amendă aplicată în cadrul acestei tematici a fost de 3.000 de lei la o unitate din Târgu Frumos, care avea spre vânzare preparate din peşte fără elemente de identificare. În cauză s-a dispus şi oprirea temporară de la comercializare a unei cantităţi de 40 de kilograme de produs“, a adăugat conducerea CRPC Iaşi. În total, în urma acestui control, comisarii ieşeni ai Protecţiei Consumatorului au aplicat cinci avertismente şi şase amenzi cu o valoare totală de 12.000 lei (RON).
Mai multe unităţi de alimentaţie publică din Iaşi, care aveau la comercializare preparate din peşte, au fost verificate în ultimele zile de către comisarii ieşeni de la Protecţia Consumatorilor.
Acţiunea tematică, încheiată săptămâna trecută, le-a adus firmelor amenzi şi avertismente, fiind depistate diverse nereguli. „Am avut o tematică de control cu priv