Medicii nutriționiști Lygia Alexandrescu și Corina Zugravu divulgă cititorilor Evenimentului culinar cinci reguli simple cu ajutorul cărora pot avea succes în cura de slăbire
Astăzi aflaţi cinci trucuri cu ajutorul cărora vă puteţi menţine greutatea sub control fără să vă înfometaţi şi fără să renunţaţi la alimentele preferate. Puteţi scăpa de kilogramele nedorite fără să faceţi prea mari eforturi dacă alegeţi alimentaţia potrivită. Iată câteva obiceiuri alimentare sănătoase:
1. Mâncaţi dulciuri doar dimineaţa
Contrar aşteptărilor, un desert la micul- dejun este chiar indicat în curele de slăbire, conform unui studiu recent. Cercetătorii au constat că persoanele obeze care mănâncă la micul-dejun desert reuşesc să ţină kilogramele la distanţă mai mult timp decât cei care mănâncă la prima masă din zi alimente sărace în calorii şi carbohidraţi.
2. Combinaţi fibrele cu proteinele la fiecare masă
Fibrele şi proteinele sunt două categorii de nutrienţi a căror digestie durează cel mai mult. Această combinaţie ţine sub control nivelul glucozei, oferă energie din plin şi vă scapă de pofta de dulce.
3. Condimentaţi-vă mâncarea
Ardeiul, scorţişoara sau piperul cresc temperatura corpului şi astfel este stimulat procesul de ardere al caloriilor. În plus, piperul întăreşte vasele de sânge şi scade nivelul colesterolului. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanţă care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul.
4. Mâncaţi câte puţin de cinci-şase ori pe zi
Când nu măncăm, organismul începe să stocheze resursele de energie, iar metabolismul va fi încetinit.
5. Bazaţi-vă p