Vezi
Odata cu venirea primaverii si a caldurii, tot mai multe persoane apeleaza la un bronz artificial pentru a-si nuanta pielea inainte de perioada estivala. Solarul are avantajul de a bronza mult mai repede si mai uniform, insa specialistii atrag atentia ca trebuie respectate cateva reguli, pentru a nu risca o arsura solara. Ca sa nu aiba neplaceri, persoanele care merg la solar trebuie sa ceara sfatul angajatului in ceea ce priveste timpul de expunere si distanta fata de lampile ultraviolete.
Razele ultraviolete de la solar pot avea efecte benefice asupra organismului, daca sunt folosite cu moderatie. La fel ca si razele solare, acestea ajuta la formarea vitaminei D3, dar si la intarirea sistemului imunitar . In schimb, daca timpul de expunere este foarte mare sau distanta fata de lampi este prea mica, se poate ajunge la arsuri solare.
„Solarul are si anumite dezavantaje, daca nu este bine dozat si nu este timpul de expunere respectat, pentru ca aici este un adevarat protocol in utilizarea acestor raze de la solar, si asta trebuie sa fie stapanit de cel care are jobul asta si face acest lucru. Am avut situatii de nedorit, cu arsuri de la solar. Si acolo, daca stai, si timpul de expunere este prea mare de la inceput si distanta fata de piele este prea mica, nu sunt respectate anumite reguli, se ajunge la arsuri”, a explicat medicul dermatolog Valentin Pop.
Medicii nu sunt impotriva solarului, dar recomanda folosirea acestuia cu prudenta. In plus, pe perioada verii, acestia atrag atentia ca soarele natural este mult mai sanatos decat razele artificiale.
„Eu, sincer va spun, nu fac recomandari decat in cazuri exceptionale, pentru a se folosi solarul, vara ma refer, pentru ca razele solare naturale sunt mult mai bune decat razele artificiale date de niste lampi ultraviolete. Recomand aceste solarii atunci cand nu