Războiul dintre sibienii de la CON-A şi ACI Cluj au dus la o licitaţie-dilemă pentru constructorii locali, care au de decis dacă se bat sau nu pentru o lucrare blocată şi re-lansată pe piaţă, după ce a fost parţial executată.
Caietul de sarcini pentru restul de lucrări, care vizează finalizarea Sălii Polivalente, este considerat cel puţin discutabil, în condiţiile în care o companie de construcţii, CON-A, are un avantaj clar din start, având în vedere că, realizând deja o parte dintre lucrări, are acces la informaţii pe care ceilalţi competitori nu le cunosc. În plus, potrivit unor surse din piaţă, documentaţia include lucrări nejustificate.
Primarul de Cluj Emil Boc s-a lăudat, ieri, că sala polivalentă va fi cu 30 de milioane de lei mai ieftină decât preţul ofertat de compania ACI Cluj. Boc a mai menţionat că licitaţia pentru continuarea lucrărilor este în linie dreaptă şi că la începutul lunii iunie este fixat termenul pentru deschiderea ofertelor. „Conservarea s-a încheiat, iar în 3 iunie, parcă, dechidem ofertele", a precizat primarul. Lucrările în continuare scoase la licitaţie de primărie sunt evaluate la peste 35 de milioane de lei (aproximativ 8 milioane de euro) şi un termen de execuţie de 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Compania ACI a fost cea care a atacat în instanţă licitaţia pentru amenajarea polivalentei, după ce primăria a decis să atribuie contractul către CON-A, ba mai mult, a dat şi odinul de începere a lucrărilor. Anul trecut ACI a obţinut o decizia favorabilă a instanţei pentru a obţine contractul, demonstând că oferta CON-A a fost neconformă şi nu a respectat caietul de sarcini. Astfel, la începutul primăverii, primăria a sistat şantierul, însă la finalul verii a refuzat să atribuie contactul către ACI (demonstând prin angajarea unui expert că şi oferta lor e